BIBLIOTEKET PÅ BEKKESTUA – ET GODT STED Å VÆRE

Etter at Biblioteket på Bekkestua åpnet igjen, etter omfattende oppussing i fjor, kan biblioteket skilte med et snitt på 800 besøkende pr dag. Ganske imponerende. Men lett å forstå når man kommer inn i dette universet. Lyst, åpent og innbydende. Lavmælt aktivitet overalt. Bortsett fra i barneavdelingen (Fugleberget) da, der er det litt mer action.

 

Det hører også med til historien at biblioteket stadig får besøk fra hele Norge av kollegaer fra andre bibliotek, som ønsker å vite mer om hva som ligger bak suksessen. Avdelingssjef Randi Bakken og spesialbibliotekar Elizabeth Stavseth Laheld er stolte over hva gjengen på Bekkestua har fått til.

– Ja, det er vi. I kommunens bibliotekmelding heter det blant annet at biblioteket skal være en møteplass og arena for opplevelser, debatter og kulturelt mangfold. Det synes jeg vi har lyktes ganske godt med å få til. Et bibliotek handler om mye mer enn bøker.

Sier Randi Bakken. Og en vandring rundt i lokalene understreker dette. I en egen avdeling sitter avisleserne. I musikkavdelingen, der det står fine instrumenter fremme, sitter en kar med hodetelefoner og spiller orgel, mens en jente plukker på en elektrisk gitar. En litt eldre herre nøyer seg med å lytte til musikk. Vinyl. Noen fordyper seg i spesiallitteratur. Mens atter andre sitter konsentrert foran en Mac eller en PC. På de to studierommene, med 16 plasser, sitter skoleelevene og studentene. Eksamenstid. Og i kaféen nyter en vennegjeng dagens rett, til en meget overkommelig pris.

Spennende arrangementer – hele året!

 

– Det er ganske rolig her nå. Men du skulle vært her under et av vår mange arrangementer. Da Vigdis Hjorth var her i forbindelse med utgivelsen av Arv og Miljø, for eksempel, var det stinn brakke. Det samme med Å…sne Seierstad. Mange av foredragene trekker også fulle hus. Språk-kaféen annenhver onsdag, der innvandrere lærer å snakke norsk, er blitt en suksess. Akkurat som krimfestivalen. For ikke å snakke om Eventyr-stunden for barna hver torsdag kl 10.30. Vi setter jevnlig opp egne barneforestillinger. Vi har musikkverksted og…

Her må vi avbryte en meget entusiastisk Elizabeth Stavseth Laheld. Men poenget er tatt. Biblioteket på Bekkestua kan friste med en mengde aktiviteter og arrangementer. Og her er det noe for alle! Gå inn på barum.folkebibl.no, så får du vite mer om hva som skjer.

Eller aller best: Ta deg en tur innom. Du vil sannsynligvis bli både overrasket og imponert. Det ble vi!