HELE BEKKESTUAS WENCHE

Wenche Myhre spilte på julekonserten i 2016
Her er forhåndsomtalen i Bekkestua-avisen.

I 2004 feiret Wenche Myhre 50-årsjubileum som artist. Pr i dag har hun altså holdt på i 62(!!) år. Og det er ingenting som tyder på at hun har tenkt å gi seg. Tvert i mot. 2016-utgaven av Wenche Myhre fremstår akkurat like vital, medrivende og profesjonell som alltid. Hun er, bokstavelig talt, «Hele Norges Wenche». 26. november kl 15.00 skal hun synge julen inn på Bekkestua – sammen med Høvik Skolekor. Akkurat denne dagen er hun litt vår Wenche.

 

Allerede som 5-åring mottok Wenche Myhre sitt første honorar – på en juletrefest.

Som tenåring på sekstitallet dominerte hun norsk populærmusikk, med slagere som «Katta vår», «Gi meg en cowboy til mann» og MGP-låten «La meg være ung», skrevet av Arne Bendiksen.

Wenche var overalt. På TV, i spillefilm, på teater, i radioen og på platespilleren. I 1964 hadde hun hele 4 låter inne på den norske hitlisten. Samme året ble hun lansert i Tyskland med «Hey, kennt ihr schon meinen Peter», som gikk rett inn på den tyske listen.

Wenche – eller Wencke – som hun ble omdøpt til i Tyskland, ble en yndling i begge land.

 

Stor i Tyskland

De færreste nordmenn fikk med seg hvor stor hun egentlig ble i Tyskland. I løpet av tre tiår lå hun mer enn 200 uker på de tyske hitlistene. Hun deltok i utallige TV-show og var en av tyskspråklig fjernsyns aller største stjerner, spesielt på sytti-tallet. Her fikk hun også sitt eget show i serien «Das ist meine Welt», som ble regissert av hennes andre mann Michael Pfleghar. I dag, fire tiår senere, har hun fortsatt en høy stjerne i Tyskland.

 

Unike Wenche

På hjemmebane fortsatte Wenche å synge seg inn på de norske bestselgerlistene.

Folk som har levd en stund husker låter som «Å…åå Sheriff», «Vinter og sne» (VM-sangen til Ski-VM 1966) og «Sussebass». Samtidig opplevde hun stor suksess i Sverige, ikke minst sammen med revykunstneren Povel Ramel.

Dette gjør hennes karriere (eller rettere sagt: hennes tre karrierer ) helt unik:

Hele Norges Wenche her hjemme. Superstjerne i de tyskspråklige landene. Og bejublet kabaret- og revykunstner i Sverige. Tempoet kunne tatt pusten fra de fleste. Men ikke fra Wenche. Hun bare boblet over av energi.

 

Hit på hit på hit

«Jeg og du og vi to» (seilte i en tresko), som ble utgitt i 1972, ble Wenches aller største hit.

Et annet høydepunkt fra denne perioden var da hun i 1976 sang sammen med dronning Sonja og Titten Tei på Momarkedet, direkte på TV, med «hele Norge» ringside.

Dette året ga hun også ut albumet «Wenche», som var starten på hennes mangeårige samarbeid med visekunstneren Jan Eggum. Hun fikk Spellemannsprisen for «Wenche».

 

Vi lever!

Sangen «Vi lever» ble fremført første gang på en jubileumskonsert for kong Olav i 1982. LP-platen med samme navn ble en suksess, og den påfølgende Norgesturnéen kulminerte med en fantastisk avslutningskonsert i Holmenkollen, med 30.000 entusiastiske tilhørere tilstede.

Wenche skrev selv teksten til «Vi lever», mens Ole Paus tok seg av det tekstuelle på «66 år», som også var representert på det samme albumet. To låter som lever i beste velgående den dag i dag.

Ridder av første klasse!

2004 var et ekstra begivenhetsrikt år for Wenche. Ikke bare feiret hun 50-årsjubileum som artist. I februar ble hun bestemor for første gang. I samme måned mottok hun nok en gang Spellemannsprisen (for 2003), denne gang den aller gjeveste: Hedersprisen. Og så, i august, ble hun tildelt Den Kongelige Norske Sankt Olavs Orden, ridder av 1. klasse. Å…ret ble rundet av med en fantastisk nyttårskonsert på tysk radio i Køln WDR – med fullt symfoniorkester under ledelse av Wenches ektemann Anders Eljas.

Hver gang vi møtes!

Sist vinter fikk norske TV-seere anledning til å bli enda bedre kjent med Wenche Myhre, både som artist og privatperson. Sammen med blant andre Admiral P, Henning Kvitnes, Eva Weel Skram og Jørn Hoel. var hun deltager i den meget populære serien «Hver gang vi møtes» på TV2.

Wenche leverte, som vanlig, med tolkninger som varmet det norske folk langt inn i hjerterota.

Folksomt på Bekkestua!

Med Black Friday-salg, julegrantenning ved ordfører Lisbeth Hammer Krog, julenisser og mye annen moro, er det all grunn til å anta at det blir «stinn brakke» på Bekkestua lørdag 26. november. Wenche Myhre går på scenen kl 15.00. Selveste rosinen i julepølsa!

Avslutningsvis tillater vi oss å sitere journalist og forfatter Lars O. Gulbrandsen, som har skrevet dette på Wenches offisielle hjemmeside (wenchemyhre.no):

“Wenche Myhre har i flere tiår vært en av Skandinavias største showstjerner. Hun er også en av ytterst få nordmenn som har lyktes å legge Mellom-Europa for sine føtter. Entertainerens allsidige repertoar, det være seg sang, komikk, programlederjobber eller musikaler, har fanget publikum gang på gang. Hennes lekelyst og kjærlighet til faget har i alle disse årene stadig brakt en “ny» Wenche ut i lyset.»

Det er bare å glede seg!

Wenche Synnøve Myhre

Født: 15.02.47

Sivilstatus: Firebarnsmamma:

Kim (f. 1971), Dan (f. 1973),

Fam (f. 1975) og Michael (f. 1982)

Livsmotto: “Jeg tar et kvarter ad gangen!»


Av Knut Harlem